4/26/2011

PELANCARAN PROGRAM 2 DALAM SATU YANG MERIAH...

4/26/2011
26 APRIL 2011 (SELASA) - Majlis yang gilang gemilang iaiatu program pelancaran Portal MyGuru2 dan Penyerahan Pelajar kepada Penasihat Akademik telah diadakan dengan jayanya di Dewan Konvensyen E-Learning, UPSI. Portal MyGuru2 yang merupakan portal interaktif antara pensyarah dan pelajar yang merentas sempadan masa. Bagi memastikan para pensyarah pra-u serta pelajar mempunyai pengetahuan yang secukupnya untuk menggunakan portal tersebut, satu kursus khas telah diadakan sebelum majlis pelancaran dijalankan. Kursus tersebut dikendalikan oleh staf Pusat ICT UPSI.

Sebelum majlis pelancaran, ibu bapa dan para pelajar menerima perkongsian maklumat yang menarik bersama kaunselor pelajar, Pn.Effa Rina bt Mohd Matore berkaitan Inventori Personaliti Warna (IPW). Setiap pelajar telah melalui sesi inventori sebelum ini bagi mendapatkan personaliti berdasarkan warna-warna. Justeru dalam majlis ini pihak kauselor telah berkongsi maklumat berkaitan warna tersebut dengan ibu bapa. Tujuannya adalah untuk menjelaskan kepada ibu bapa bagaimanakah personaliti anak-anak mereka dan bagaimana untuk mengupayakan sikap-sikap yang ada pada diri anak-anak ke arah mencemerlangkan diri sendiri bagi menghadapi peperiksaan.

Semasa majlis pelancaran Portal MyGuru, Timbalan Pengarah Pusat ICT, Pn. Nurazizah bt Othman telah melancarkan gimik perasmian bersama tuan pengetua. Majlis yang ringkas tetapi sangat meriah. Sebelum pelancaran, para peserta dipertontontonkan tanyang rakaman video ucapan Pengarah Pusat ICT, Tn.Hj.Mohd Nazri bin Md Saad yang berada di Kedah secara dalam talian beberapa minit sebelum pelancaran dilaksanakan.

Setelah pelancaran dilaksanakan, para pensyarah pra-u menerima penyerahan pelajar dalam Program Penasihat Akademik. Upacara penyerahan tersebut dilaksanakan oleh Tuan Timbalan Pengarah Pusat ICT, UPSI. Sejurus selepas itu satu majlis beramah mesra antara PA dan ibu bapa diadakan bagi membincangkan tentang pencapaian anak-anak mereka semasa dalam ujian rasmi bulan Mac lepas.

Semoga program-program tersebut akan membantu mencapai matlamat purata PNGK 2.50 serta pencapaian 100% dalam STPM 2011.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa