4/01/2010

LAWATAN KE PERPUSTAKAAN TUANKU BAINUN

4/01/2010
Para pelajar prauniversiti SMK Khir Johari, Tg.Malim pada patang ini telah berkesempatan mengadakan lawatan ke Perpustakaan Tuanku Bainun, Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tg.Malim. Seramai 61 orang pelajar terlibat berserta 10 orang guru dalam program lawatan sambil belajar tesebut.

Taklimat berkaitan perpustakaan tersebut disampaikan oleh En.Afzanizam b. Dullah Hashim. Sejurus selesai para pelajar dan guru dipelawa menyertai "library tour". Program ini menjelaskan secara lebih dekat bagaimana sistem dan pengurusan perpustakaan dilaksanakan.

Terima kasih kepada pengurusan Perpustakaan Tuanku Bainun atas kesudian menerima kunjungan kami. Sesungguhnya banyak maklumat yang diperolehi dan sekurang-kurangnya satu persepsi baru terbentuk dalam minda para pelajar dan guru bahawaperpustakaan universiti sebenarnya sangat mesra pengunjung. Ia bukan sebuah institusi yang eksklusif malah membuka peluang penduduk setempat datang dan memanfaatkan bahan-bahan serta dokumentasi yang ada untuk sama-sama dimanfaatkan.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa