2/04/2010

KOLOKIUM FASA 2, 2010

2/04/2010
Aktiviti kolokium fasa kedua telah berlangsung mulai semalam. Seperti di tahun lepas sesi pembentangan diadakan di Pusat Sumber Sekolah (PSS). Seramai 61 orang pelajar Pra-U2 terlibat sama ada sebagai peserta atau pembentang. Alhamdulillah nampaknya sesi pembentangan tersebut berjalan dengan lancar. Sebanyak 11 kumpulan telah membentangkan hasil kajian mereka.

Mengikut guru-guru yang menjadi penilai, mutu pembentangan pada tahun ini nampak lebih baik dan berkesan berbanding sesi yang sama pada tahun lepas. Para pembentang nampaknya lebih bersedia dengan slaid persembahan mereka.

Sesi pembentangan akan disambung pada minggu depan. Diharap kumpulan-kumpulan yang masih belumn membentangkan kajian, mereka diikehendaki lebih bersedia..
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa