2/25/2010

LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE PUTRAJAYA

2/25/2010
Pada hari ini seramai 61 orang pelajar prauniversiti SMK Khir Johari, Tg.Malim berserta 7 orang pensyarah telah terlibat dalam menjayakan lawatan sambil belajar sehari ke Putrajaya. Destinasi lawatan ialah ke Jabatan Perangkaan Malaysia dan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Perjalanan ke Putrajaya bermula sekitar jam 7.30 pagi. Sampai di Jabatan Perangkaan Malaysia (Statistics) lebih kurang pukul 9.30 pagi. Semasa berada di Statistics, taklimat disampaikan oleh YM Raja Zainab bint Raja Sabaradin, Penolong Pengarah, Bahagian Korporat dan Khidmat Pengguna. Antara pengisian penting dalam taklimat yang disampaikan oleh beliau, mencakupi peranan dan tanggungjawab Statistics dalam menyampaikan maklumat perangkaan negara sama ada kepada pihak jabatan dan agensi kerajaan, swasta atau para individu. Sebelum sesi taklimat, pihak kami disajikan dengan tayangan video koporat Statistics.

Menjelang 2.30 petang, kami telah berada di SPRM. Sesi taklimat disampaikan oleh salah seorang pegawai Bahagian Pendidikan Masyarakat. Manakala sesi kedua merupakan persembahan bermesej. Ia merupakan persembahan ceramah bergitar oleh En. Mohd. Radzi bin Omar. satu persembahan yang unik kerana tidak terfikir oleh para peserta rombongan bahawa di SPRM juga ada persembahan yang sedemikian rupa. Kami meninggalkan SPRM sekitar 5.30 petang.

Sebelum bertolak pulang, kami sempat singgah sebentar di Alamanda , sebuah pusat membeli belah yang terbesar di Putrajaya.

Terima kasih kepada pihak Statistics dan SPRM atas layanan yang diberikan. Semoga kita akan berjumpa lagi di lain kesempatan.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa