11/23/2009

STPM 2009: SELAMAT MAJU JAYA....

11/23/2009
Seramai 69 orang calon STPM SMK Khir Johari, memulakan kertas pertama STPM 2009 pada hari in untuk kertas Pengajian Am 2i. Hanya seorang calon sahaja yang telah memulakan kertas pertama (Bahasa Tamil) pada minggu lepas.
Pelbagai riak wajah dilihati sewaktu melangkah masuk ke bilik peperiksaan. Ada yang melangkah dengan gaya yang meyakinkan, tetapi ada juga yang menampakkan wajah risau dan gusar. Apatah lagi kertas yang menjadi pembuka tirai peperiksaan pada hari ini adalah seperti nyawa kepada mereka. Misi memburu tempat ke IPTA akan berjaya atau sebaliknya bergantung kepada keputusan kertas Pengajian Am mereka. Justeru misi untuk mendapat sekurang-kurangnya gred C dalam Pengajian Am seperti perjuangan "hidup dan mati" semua calon-calon STPM.
Kita mendoakan agar seluruh calon STPM sekolah ini akan mendapat kejayaan yang cemerlang.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa