11/01/2009

BATIK RASMI TINGKATAN ENAM

11/01/2009
Pihak sekolah telah memberi kebenaran kepada pihak penguruan tingkatan enam untuk menggunakan batik rasmi tingkatan enam kepada guru dan para pelajar.
En.Asris Ali, Penolong Kanan Tingkatan Enam sedang beruruan dengan pihak pembekal bagi mendapatkan harga yang sebenar. Sehingga kini bagi bagi baju lelaki yang siap dijahit harganya sekitar RM50. Bagi pelajar perempuan, ia hanya melibatkan baju sahaja. Oleh itu kain yang dicadangkan ialan berwarna hitam.
Baju batik ini dipakai semasa menjalankan menyertai sebarang aktiviti luar seperti lawatan dan menyertai aktiviti pertandingan ko-akademik.
Bagi guru pula baju batik ini boleh dipakai pada hari khamis.
Semoga dengan pelancaran batik rasmi tingkatan enam ini akan menambahkan lagi rasa kepunyaan terhadap tingkatan enam.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa