10/27/2009

STPM 2009: GERAK GEMPUR

10/27/2009
Sebagai ihtiar terakhir sebelum STPM bermula, program Gerak Gempur STPM 2009 dijadualkan bermula hari ini sehingga minggu hadapan. Beberapa mata pelajaran terlibat dalam program tersebut. Sebagai permulaan, pada hari ini para pelajar menghadapi kertas mata pelajaran Pengajian Am Kertas 1.
Sebenarnya dalam program ini, guru-guru menggunakan sama ada set-set soalan yang dibekalkan oleh Jabatan Pelajaran Perak ataupun set-set soalan percubaan yang diperolehi dari negeri-negeri lain. Melalui program ini diharapkan para pelajar akan dapat memantapkan lagi kemahiran menjawab soalan-soalan peperiksaan sebelum berlangsungnya peperiksaan STPM yang sebenar.
Harapan pihak sekolah, para pelajar akan mengambil serius terhadap setiap kertas peperiksaan yang dihadapi.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa