9/30/2009

KOLOKIUM: TAKLIMAT PELAKSANAAN

9/30/2009
30 SEPTEMBER - Satu taklimat ringkas berkaitan dengan pelaksanaan kolokium diadakan di dewan sekolah sementara menunggu aktiviti pendaftaran kokurikulum. Taklimat disampaikan oleh ketua unit Research & Development dan Kolokium, En.Nallatamby a/l Nalliah.
Dalam taklimat tersebut disampaikan beberapa perkara termasuk kriteria pembahagian markah kepada para pembentang. Sukacita dimaklumkan bahawa aktiviti kolokium merupakan bahagian terakhir kepada tugasan akademik yang dibuat secara berkumpulan. Oleh itu, markah bahagian persembahan atau pembentangan walaupun haya dibentangkan oleh seorang pembentang sahaja, ia akan menjadi markah kumpulan tersebut secara keseluruhan.
Semua kumpulan bagi setiap kelas hendaklah bersedia kerana proses pembentangan adalah mengikut mata pelajaran. Didahului dengan mata pelajaran Pengajian Am.
Untuk maklumat lanjut tentang aspek format penilian, para pelajar boleh memuat turun daripada laman ini.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa