10/01/2009

PENDAFTARAN KOKURIKULUM

10/01/2009
30 SEPTEMBER - Pendaftaran unit kokurikulum untuk pelajar tingkatan enam rendah akhirnya berjaya dijalankan pada petang tadi di dewan sekolah. Aktiviti ini sebenarnya telah lama dirancang, tetapi disebabkan beberapa aspek teknikal yang tidak dapat dielakkan menyebabkan tertangguh. Taklimat disampaikan oleh Penyelaras Kokurikulum Tingatan Enam iaitu Pn.Samsinah bt Salleh.
Ia melibatkan tiga bidang. Iaitu, kelab, persatuan dan permainan. Manakala unit beruniform, sehingga setakat ini masih mengikut unit beruniform yang sedia ada. Pasukan Relawan Sekolah yang dicadangkan untuk para pelajar tingkatan enam masih dalam proses penubuhan.

Kelab
  1. Seni dan Budaya
  2. Teknologi dan Sains Sosial
  3. Kesejahteraan Sejagat
Persatuan
  1. Bahasa
  2. Ekonomi dan Perniagaan
  3. Sains dan Matematik
Permainan
  1. Bola Sepak
  2. Bola Jaring
  3. Bola Tampar
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa