6/29/2011

MAJLIS BACAAN YAASIN DAN TAHLIL

6/29/2011
29 Jun (Rabu) - Majlis Bacaan Yaasin dan Tahlil untuk almarhumah Nurfarahanim binti Ismail serta adiknya yang terlibat dalam kemalangan jalan raya di Batang Kali pada 17 Jun yang lalu telah diadakan di rumahnya di Felda Sungai Behrang pada tengah hari tadi. Hampir semua pelajar Islam Pra-U 1 dan Pra-U 2 serta para pensyarah hadir dalam majlis tersebut.

Kehadiran para pelajar dan para pensyarah disambut oleh ayahandanya serta nendanya. Kelihatan suasana muram masih menyelubungi keluarga tersebut. Semoga usaha yang sekelumit ini akan menjadi ibadah kepada para pelajar dan para pensyarah serta turut melimpahi roh almarhum dan almarhumah. Amiin.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa