6/02/2010

MESYUARAT AGUNG VAD 45 PRA-U SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM

6/02/2010
Pada hari ini mesyuarat agung VAD 45 Prauniversiti SMK Khir Johari, Tg.Malim kali pertama diadakan di bilik kuliah A, Pra-U. Mesyuarat agung dirasmikan oleh En.Asris Ali, Penolong Kanan Tingkatan Enam. Turut hadir ialah Mej.(RC) En.Mohamad Fais Jamil, Setiausaha BSMM Cabang Tg.Malim dan Slim River.

Seluruh pelajar prauniversiti 1 dan 2 turut hadir bagi menjayakan mesyuarat agung tersebut. Dalam mesyuarat tersebut turut dinyatakan pemakaian pangkat kepada guru dan pelajar. Penolong Kanan Tingkatan Enam memakai Lt.Kol.(RC), manakala para pensyarah lain memakai pangkat Mej.(RC). Kecuali kepada pensyarah yang memegang jawatan di peringkat cabang akan kekal dengan pangkat masing-masing iaitu Lt.Kol.RC) Abd Malek Selamat (Timbalan Pengerusi) dan Lt.Kol.(RC) Alias Haron (Naib Pengerusi 2).

Manakala pemakaian pangkat dalam kalangan pelajar adalah seperti berikut. Pengerusi / Komanden (Kapten), Naib Pengerusi (Leftenan), Bendahari (Leftenan Muda) dan Setiausaha (Staff Sarjan).

Tahniah kepada Norhashimah Hamerudin, Mohd Shahril Yusoff, Nor Khalilah Duriat, Azwan Awaluddin dan Ng Kar Heng kerana terpilih dalam pemilihan bagi mengisi jawatan utama dalam Jawatankuasa Unit VAD 45 Pra-U SMK Khir Johari, Tg.Malim. [FOTO]
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa