6/04/2010

BERAKHIRNYA KOLOKIUM UNTUK PELAJAR PRA-U 2

6/04/2010
Pada hari ini sempurnalah sudah siri pembentangan R&D pelajar dalam kolokium ke 3 dan 4. Kolokium bermula pada tahun lepas sewaktu pelajar berada di pra-u 1. Mengikut keputusan jawatankuasa penyelidikan, setiap orang pelajar dikehendaki menghasilkan empat kajian akademik. Walau bagaimanapun hanya 3 sahaja yang perlu dibentangkan manakala satu kajian lagi hanya perlu dipersembahkan dalam bentuk penulisan sahaja.

Dalam sesi terakhir pada hari ini turut dihadiri oleh para pelajar pra-u 1 sesi 2010/2011. Mereka dilibatkan bagi menimba pengetahuan dan pengalaman sebelum mereka akan terlibat dalam menjayakan penyelidikan tidak lama lagi.

Walau bagaimanapun jawatankuasa penyelidikan pra-u ada menyatakan bahawa format penyelidikan pada tahun ini akan mengalami sedikit sebanyak perubahan. Perubahan tersebut difikirkan perlu memandangkan para pelajar pra-u 1 sekarang ini belum lagi melalui sistem modular sepenuhnya.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa