11/09/2009

PILIHAN RAYA MPPPU BERJALAN DENGAN LANCAR

11/09/2009
[DIKEMASKINI] Walaupun perjalanan ke arah merealisasikan pilihan raya Majlis Perwakilan Pelajar Pra Universiti (MPPPU) SMK Khir Johari, Tg.Malim agak kurang lancar memandangkan banyak perkara yang diluar jangka telah berlaku, akhirnya ia dapat dijayakan juga pada pagi ini.
Setelah semua aspek teknikal (termasuk yang paling penting iaitu akses ke internet) dapat disiapkan "Pusat mengundi" dibuka seawal 8.30 pagi dan secara rasminya ditutup pada pukul 11.00 pagi.
Seramai 103 orang daripada 140 orang pengundi atau sebanyak 73.57% telah keluar mengundi. Mereka terdiri daripada tiga kelas tingkatan enam atas dan tiga kelas dari tingkatan enam rendah.
Pilihan raya MPPPU SMK Khir Johari yang julung kalinya diadakan ini telah menempa suatu kejayaan yang tersendiri apabila ia diadakan secara online. Iaitu, para pengundi hanya mengundi menggunakan laptop yang disediakan menggantikan kertas undi dan pensil seperti dalam amalan pilihan raya di negara kita.
Alhamdulillah, nampaknya talian internet berfungsi dengan baik sehingga memungkin pilihan raya ini dapat dilangsungkan dengan lancar. Walaupun sesekali liputan wifi terganggu kerana kedudukan pusat mengundi di kantin sekolah dan makmal ICT agak sedikit terlindung, namun secara keseluruhannya proses pengundian berjalan dengan lancar.
Syabas dan tahniah diucapkan kepada para calon yang telah bertungkus lumus berkempen serta para pengundi yang telah menjalankan tugas masing-masing.
Insya Allah, keputusan rasmi akan diumumkan selewat-lewatnya sebelum pukul 12.00 tengah malam ini. Begitu juga dengan perkembangan terkini pasca pilihan raya MPPPU.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa