11/13/2009

MAJLIS BACAAN YAASIN DAN SOLAT HAJAT..

11/13/2009
Setelah berusaha dengan sepenuh daya dan tenaga, satu lagi usaha yang sewajarnya dilakukan ialah memohon ke hadrat Ilahi agar merestui seluruh calon-calon SPM dan STPM yang akan menduduki peperiksaan beberapa hari lagi.
Justeru, pada hari ini pihak sekolah telah mengadakan Majlis Bacaan Yaasin dan Solat Hajat Perdana bagi memberikan sokongan dan perangsang kepada seluruh calon SPM dan STPM. Walau bagaiamnapun kehadiran ibu bapa agak kurang memberangsangkan mungkin disebabkan majlis tersebut diadakan pada hari bekerja.
Walau apapun, semoga calon-calon STPM khususnya, akan menempa sejarah yang tersendiri dalam peperiksaan ini.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa