10/13/2009

PENUTUPAN KOLOKIUM FASA 1

10/13/2009
13 OKTOBER - Setelah empat sesi pembentangan maka berakhirlah Kolokium Tingkatan Enam Rendah fasa pertama 2009. Sebanyak 23 sesi pembentangan yang melibatkan 73 orang pelajar tingkatan enam rendah.
Sebelum majlis penutupan, sebanyak lapan kumpulan telah membentangkan persembahan masing-masing. Secara keseluruhannya, para pelajar menampakkan usaha atau komitmen dalam menjalankan tugasan masing-masing. Ramai yang mempunyai kebolehan pengucapan awam yang baik dan tentunya melalui sesi sebegini bakat tersebut akan terus dapat digilap. Namun, tidak kurang juga yang masih gugup dengan pengalaman baru yang baru dilalui.
Harapan guru-guru kepada para pelajar agar dapat menjadikan sesi kolokium akan datang sebagai medan untuk menambahkan pengalaman dalam dalam membina karektor seorang pemimpin yang berwibawa.
Warga tijngkatan enam amat berbesar hati atas kesudian Pn.Hjh.Siti Mariam binti Joned menyampaikan ucapan dan seterusnya merasmikan penutupan Kolokium Tingkatan Enam Fasa Pertama 2009. Ini merupakan ucapan beliau yang pertama dan terakhir kepada warga tingkatan enam, memandangkan mulai minggu hadapan beliau akan mulai menjawat jawatan Pengetua SMK Besout, Sungkai. Semoga Puan Hjh. Siti akan lebih berjaya di sekolah yang baru.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa