10/06/2009

KOLOKIUM TINGKATAN ENAM

10/06/2009
06 OKTOBER - Seperti yang dirancang, kolokium tingkatan enam berlangsung pada petang ini di pusat sumber sekolah.
Inilah julung kalinya acara sebegini diadakan melibatkan para pelajar tingkatan enam. Hanya tiga kumpulan sahaja yang sempat mempersem-bahkan hasil pembentangan masing-masing. Ia melibatkan mata pelajaran Pengajian Am, Bahasa Melayu dan Matematik.
Kehadiran secara umumnya sangat membanggakan. Menurut Penolong kanan Tingkatan Enam, En.Asris, beliau sangat berpuas hati dengan kesungguhan dan usaha yang telah dilakukan oleh para pelajar, sambil berharap kualitinya akan terus meningkat pada sesi pembentangan yang akan datang.
Setiap pembentangan dinilai oleh tiga orang panel pentaksir. Penilaian pembentangan itu akan menyumbang 50% daripada keseluruhan markah tugasan yang dilaksanakan, manakala 50% lagi melibatkan hasil penulisan akademik yang akan dihantar selewat-lewatnya sebelum peperiksaan akhir tahun bermula.
Syabas dah tahniah diucapkan.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa