4/29/2012

STPM BAHARU 2012

4/29/2012
28 April - Segala persiapan yang perlu dilakukan dalam melaksanakan Sistem Pentaksiran STPM Baharu oleh pihak Majlis Peperiksaa Malaysia telah dilaksanakan dengan sebaik mungkin. Untuk negeri Perak taklimat untuk seluruh mata pelajaran telah diadakan dalam dua siri. Siri pertama berlangsung pada 20 dan 21 April 2012 manakala siri kedua pada 27 dan 28 April 2012. Kedua-dua taklimat tersebut berlangsung di dua buah hotel iaitu Hotel Heritage dan Hotel Hillcity, Ipoh.

Bagi Pra-U SMK Khir Johari, Tanjong Malim, seramai 15 orang pensyarah telah menhadiri sesi taklimat tersebut. Sebanyak 12 mata pelajaran terlibat dalam menghadapi pentaksiran baharu tersebut. Semoga taklimat tersebut akan memberi manfaat kepada seluruh pelajar pelajar yang akan mendaftar pada 8 April 2012 nanti.
Tinta Pujangga
Yang kurik itu kendi,Yang merah itu saga;Yang baik itu budi,Yang indah itu bahasa. Begitulah hubungan antara budi dan bahasa. Kata orang lagi... Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jelasnya tinggi dan rendahnya harga diri dan budi seseorang itu bergantung kepada bahasa yang digunakan. Dan, dengan budi bahasa yang tinggi, menjadikan seseorang itu dihormati oleh rakan dan taulan. Sekian adanya.
Share This
Subscribe Here

 

LAMAN PRA UNIVERSITI DI SANA SINI

BLOG MANTAN PELAJAR

Followers

PENAFIAN

Dimaklumkan bahawa laman ini merupakan laman rasmi Pra Universiti SMK Khir Johari Tanjong Malim. Kami bertanggungjawab sepenuhnya terhadap setiap artikel atau bahan yang dipaparkan dalam laman ini. Walau bagaimanapun kami tidak bertanggungjawab atas kerosakan atau kehilangan maklumat hasil daripada apa-apa juga transaksi yang melibatkan laman ini. Sekian terima kasih.

HUBUNGI KAMI


PUSAT PENGAJIAN PRAUNIVERSITI,
SMK KHIR JOHARI, 35900 TG.MALIM,
PERAK DARUL RIDZUAN
TEL: 05-4596334
FAKS : 05-4582454
EMAIL:
t6kjtm@gmail.com

BLOG TENAGA PENGAJAR

PAUTAN AKADEMIK

LAMAN PRA UNIVERSITI SMK KHIR JOHARI, TG.MALIM Copyright © 2009 DarkfolioZ is Designed by Bie Blogger Template for Ipietoon
In Collaboration With fifa